Friday 5 September 2014

Un Dimanche à Paris

Un Dimanche à Paris on yksi niistä ravintoloista, joihin olen jo monta kertaa suunnittellut meneväni, mutta joka kerta tielleni on tullut este (tai jokin muu herkullinen, listallani jo pidempään ollut ravintola). Suklaasukuun syntyneen Pierre Cluizelin luotsaama ravintola on jokaisen chocoholicin unelmapaikka - menun annokset ovat aina alkuruuista jälkiruokiin ja drinkkeihin saakka saanet inspiraationsa kaakaopavun ja suklaan mauista. Olin siis varsin odottavaisin mielin, kun päätimme yhdessä Julian kanssa suunnata ravintolaan illalliselle; "A balanced diet is chocolate in both hands", eikö vain?

Pienellä kujalla kuudennessa kaupunginosassa sijaitseva Un Dimanche à Paris käsittää ravintolan lisäksi teehuoneen ja koulutuskeittiön, jossa pidetään säännöllisesti ruuanlaitto- ja leivontakursseja suklaan ystäville. Ravintolan puoli on todella tyylikkäästi sisustettu ja jäinkin pitkäksi toviksi ihailemaan kaunista (tosin illalliselle ehkä hieman liian kirkasta) valaistusta ja salin yleellistä musta-valkoista linjaa.


Menu vaikutti oikein houkuttelevalta ja päädyin valitsemaan pääruaaksi kaakaopapujen kanssa paahdettuja gambaksia sekä villiriisiä. Annos oli mieleeni todella kaunis, mutta makujen puolesta en ollut erityisen yllättynyt. Annokseni oli kyllä todella herkullinen ja kaakaopapujen paahteinen maku muistutti syvää tummaa balsamicoa - jäimme kuitenkin ystäväni kanssa kaipailemaan ehkä vieläkin suklaisempaa elämystä.

Muttei varmaan ole yllätys, kun kerron, että jälkiruoka oli aivan mielettömän herkullista! Kolmen kerroksen suklaaleivoksessa oli yhdistelty sekä makeampaa maitosuklaata, että syvempää tummaa suklaata ja leivoksen täydellisessä rakenteessa oli mukana niin samettista moussea kuin rapeita karamellimaisia kerroksia. "Let's face it, a good creamy chocolate cake does a lot for a lot of people."  Ehdottomasti mitä täydellisin päätös illalliselle!


4 Cours du Commerce Saint-André
75006 Pariisi

8 comments:

  1. Ma tykkaan kahdenlaisista ravintoloista, katukeittiopaikoista sekä sitten just tuollaisista kun tuo esittelemasi paikka. aivan ihana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin tykkään käydä todella erilaisissa paikoissa - parhaimmat ruokamuistoni ovatkin usein aivan ääripäitä edustavista ravintoloista! :) Se annos voi olla myös ihan toissijainen juttu, sillä tärkeimmät asiat: tunnelma, seura tai vaikkapa paikka nostavat yksinkertaisenkin aterian niiden rakkaimpien muistojen joukkoon. <3

      Delete
  2. Täällä täytyykin käydä seuraavaksi kun tulen Pariisiin! Kiitos vinkistä! ;)

    Born Grown

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että pidit vinkistä! Itse aion ensi kerralla testata tuon teehuone-puolen ja paikan brunssiakin on kehuttu kovasti! :)

      Delete
  3. Hei Maija,
    Suunnittelemme aviomieheni kanssa pitkää viikonloppua Pariisiin ensi keväälle. Emme tunne kaupunkia lainkaan, joten alku tuntuu hankalalta ja kartta näyttää sekavalta :) Osaisitko antaa hotellisuosituksia? Keskustan läheisyys ja siisteys (4-5 tähteä) ovat meille tärkeitä, mutta tietysti myös hinta-laatusuhde (n. 200€-250€/yö). Lisäksi meillä on (toivottavasti) tuolloin alle 6kk vauva matkassa mukana, joten sekin hieman rajoittaa hotellin valintaa. Toiveissa olisi kuitenkin löytää laadukas hotelli, johon olisi rentouttava palata päivän kiertelyiden jälkeen, joka olisi sijainniltaan lähellä keskustaa ja josta saisi aamupalan aamuja helpottamaan.

    Matkan päätarkoitus on vain rentoutuminen, nähtävyyksien kiertely, hyvästä ruuasta ja kahviloista nauttiminen! Mikä olisi näiden kannalta sopivin sijainti hotellille? Osaisitko suositella jotain järkevää reittiä nähtävyyksien kiertelyyn. Kaikkea ei tarvitse ehtiä nähdä, sellainen helppo kokonaisuus olis kiva kehittää.

    Saatamme toki eksyä ostoksillekin muutamaan kauppaan, mikä onkaan järkevin katu/alue ostoksille? Jos saan äitini ja siskoni innostettua matkaan mukaan, massimoduttin-tyylisten vaatekauppojen lisäksi "täytyy" reissuun sisällyttää myös Hollister-tyyppisiä nuorisokauppoja, mutta Vuittonillakin saatetaan piipahtaa :) Ja jos oikein innostumme, voi olla, että vierailemme myös läheisessä outlet-kylässä kierrähtämässä.

    Blogistasi löytyy kivasti ravintola ja kahvila suosituksia, pitää ihan ajan kanssa sijoittaa ne vielä kartalle ja katsella vähän nähtävyyksien mukaan, että mihin sitä sitten muutamassa päivässä ehtisi suunnata. Kiitos isosti, jos jaksat vastata minulle ja jos vaikka innostut tekemään postaussarjaa pariisiin suuntaaville, olisi sekin aivan mahtavaa kuulla :)

    Syysterveisiä täältä Suomesta sinne Pariisiin,
    Niina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Niina,

      Kiva että olet löytänyt blogiini! :)

      Viimeisimmästä hotelliyöpymisestäni Pariisissa on ehtinyt vierähtää jo hetki, joten en osaa valitettavasti suositella mitään tiettyä hotellia. Louvren ja Operan alueella on paljon hyvätasoisia hotelleja ja niiden läheltä löytyy paljon kulttuurikohteita ja shoppailumahdollisuuksia, joten ehkäpä kannattaisi katsoa hotelleja tuolta alueelta. Keskustan alue on kyllä todella vilkas, mutta toisaalta tuo sijainti mahdollistaa Pariisin kokemisen mahdollisimman vähällä kulkemisella - Tuileriesin puisto, Louvre, Concorde, Opera, Invalides, Point Napoleon III, Printemps ja Galeries Lafayettes, Marais:n alue ja Champs-Elysées ovat ihan kävelymatkan päässä. Jos haluaa hieman kauemmas keskustan vilinästä, niin ottaisin hotellin kuitenkin metrolinja 1:n varrelta; sillä on helppo kulkea moneen suosittuun nähtävyyteen.

      Nähtävyyksiin suosittelen kävelyä Seinen varrella, jonka läheisyydestä löytyy monet Pariisin suosituimmista kohteista: http://inmyballerines.blogspot.fr/2014/05/a-stroll-along-seine.html

      Vallée Villagen Outletista voisin tehdä uudempaa postausta, mutta tässä linkki parin vuoden takaiseen kirjoitukseeni: http://inmyballerines.blogspot.fr/2012/06/la-vallee-village-outlet-kyla.html

      Tavarataloista suosittelen Printempsia (ja ostoksiin myös muuta Operan aluetta), eksklusiivisia merkkejä metsästävälle Rue de Faubourg Saint-Honorén aluetta ja Avenue Montaignea. Kun kaipaan rauhallisempaa shoppailukokemusta, suuntaan Passyn alueelle 16. kaupunginosaan. Sieltä löytyy enemmän pariisilaisia, vähemmän turisteja ja liikkeitä ketjumerkeistä aina Franck et Filsin (Le Bon Marchén pikkuveli) luksusmerkkejä myyvään pieneen tavarataloon. Myös Avenue Victor Hugon ympäristö on mieleeni. Eikä myöskään pidä unohtaa Seinen toista puolta, josta Le Bon Marchén ympäristö on todella ihanaa aluetta shoppailuun ja syömiseen.

      Koitan myös kirjoitella ahkerasti Pariisi-vinkkejä postauksissani - ihana kuulla että niitä toivotaan!

      Oikein ihanaa syksyä ja odotusaikaa! <3

      Delete